ГоловнаКультура

Фільм про справу Сенцова "Процес" показали на міжнародному кінофестивалі в Ризі

6 квітня стрічка вийшла в український прокат.

Фільм про справу Сенцова "Процес" показали на міжнародному кінофестивалі в Ризі
Фото: Кадр из фильма

На Ризькому міжнародному кінофестивалі показали фільм "Процес" Аскольда Курова про суд над українським політв'язнем у Росії, режисером Олегом Сенцовим.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Латвії в Twitter.

Документальний фільм "Процес" про режисера Олега Сенцова зняв режисер Аскольд Куров. Прем'єра картини відбулася на 67-му Берлінському кінофестивалі, а 6 квітня стрічка вийшла в український прокат.

Третій міжнародний Ризький кінофестиваль (Riga IFF) відкрився 7 вересня і триватиме до 17 вересня. На ньому представлено дев'ять кінопрограм і буде показано 120 фільмів. Також відбудуться три конкурси: повнометражного кіно країн Балтійського регіону, короткометражного кіно SHORT RIGA і балтійських музичних відео.

Нагадаємо, в серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії. За версією слідства, режисер створив у Криму терористичне співтовариство, члени якого хотіли дестабілізувати обстановку і змусити Росію відмовитися від рішення про приєднання півострова. Сенцова визнали винним у скоєнні двох терактів і підготовці до двох підривів.

Разом з ним у справі проходив Олександр Кольченко, він отримав 10 років колонії суворого режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram