ГоловнаКультура

НСТУ подала скаргу на замороження 15 млн євро гарантій України на "Євробачення"

Розгляд може тривати два-чотири місяці.

НСТУ подала скаргу на замороження 15 млн євро гарантій України на "Євробачення"
Фото: 24tv.ua

Національна суспільна телекомпанія України (НСТУ) подала скаргу на замороження 15 млн євро, наданих Україною Європейській мовній спілці як гарантію проведення конкурсу "Євробачення-2017" у Києві.

Про це повідомив голова НСТУ Зураб Аласанія, передає "Інтерфакс-Україна".

"Подано вже до суду. З нашого боку, адвокатська фірма, яка нас представляє, пішло вже оскарження. Ми опираємося на тому, що 15 млн євро - це державні кошти, які не передбачені до будь-яких претензій, крім забезпечення" Євробачення ". Будь ласка, поверніть ", - сказав Аласанія.

За його словами, НСТУ очікує призначення дати суду і розгляду цього питання.

"Це справа не двох-трьох днів. Розгляд може тривати два-чотири місяці", - зазначив Аласанія.

Нагадаємо, Женевське управління примусового стягнення заборгованості заморозило й ініціювало процедуру арешту 15 млн євро, наданих Україною у вигляді гарантії належного проведення "Євробачення-2017". Як пізніше повідомив Аласанія, кошти були заблоковані на вимогу міжнародного телеканалу Euronews (Ліон, Франція).

Раніше в ЗМІ пов'язували заморожування коштів з тим, що до цього Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляції ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" як правонаступника Національної телекомпанії України (НТКУ) за позовом компанії Euronews про стягнення з неї 10,59 млн євро, що еквівалентно близько 251,76 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram