ГоловнаКультура

Дитячий хор із Житомира переміг на міжнародному фестивалі в Чехії

Усього в конкурсі брали участь 33 колективи з різних країн світу.

Дитячий хор із Житомира переміг на міжнародному фестивалі в Чехії
Детский хор Gloria
Фото: topnews.zt.ua

Вихованці Зразкового дитячого хору Gloria з Житомира здобули перемогу на 45-му міжнародному пісенному фестивалі в чеському місті Оломоуц.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Усього в конкурсі брали участь 33 колективи з різних країн світу. Серед них - вісім дитячих хорів, які представляли Словенію, Туреччину, Угорщину, Україну та Чехію. Наш хор був єдиним учасником від України. Суперники в нашій номінації були дуже цікавими, і все ж хор Gloria виступив блискуче - ми взяли 96,7 бала зі ста можливих. Слухачі аплодували і кричали нам "Браво", хоча на таких конкурсах це, в принципі, і не прийнято. 10 років тому ми вже брали участь у цьому фестивалі - і теж здобули "золото", - розповіла художній керівник і диригент колективу, заслужена артистка України Наталія Клименко.

Усього в хорі Gloria співають близько 60 дітей віком від дев'яти до шістнадцяти років. Але на конкурс до Чехії боротися за перемогу цього разу вирушив лише 31 вокаліст. Однак це не завадило житомирянам стати тріумфаторами, виконавши при цьому складну програму з чотирьох творів.

За менш ніж півроку хор Gloria вже здобув п'ять золотих медалей і два гран-прі на конкурсах різного рівня. Крім того, після перемоги на фестивалі в Чехії житомирський колектив також успішно виступив у Франції.

"Після Оломоуца ми ще виступили на молодіжному фестивалі в місті Бельфор, в якому брали участь 6 тисяч учасників із п'яти континентів світу. Там Gloria співала в центральному костелі - концерти щодня тривали по 50 хвилин. Поки ми виспівували, то на площі збиралися величезні черги з охочих нас послухати, а в храмі під час виступів люди сиділи навіть на підлозі", - додала Клименко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram