ГоловнаКультура

Девід Боуї посмертно удостоєний чотирьох премій "Греммі"

Останній альбом Боуї став головним тріумфатором церемонії.

Девід Боуї посмертно удостоєний чотирьох премій "Греммі"
Фото: EPA/UPG

Британського співака Девіда Боуї посмертно удостоїли чотирьох музичних премій "Греммі" під час 59-ї урочистої церемонії вручення нагород, яка проходить у Лос-Анджелесі.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Остання платівка Боуї "Blackstar" перемогла в номінаціях "найкращий альтернативний альбом" і "найкращий інжиніринг некласичного альбому". Також Боуї переміг у номінаціях "найкращий рок-виконавець" і "найкраща рок-композиція".

Статуетка за найкраще оформлення альбому також дісталася дизайнеру Джонатану Барнбруку, який працював над обкладинкою і буклетом "Blackstar".

Ще одним тріумфатором премії стала британська співачка Адель. Її композиція Hello стала піснею року, а диск "25" було визнано найкращим вокальним поп-альбомом. Усього Адель отримала п'ять "Греммі" - у всіх п'яти номінаціях, в яких вона була представлена.

Нагадаємо, Девід Боуї помер 10 січня минулого року у віці 69 років. За два дні до цього, в день народження музиканта, вийшов його останній альбом "Blackstar", який незабаром посів першу сходинку американського чарту Billboard. Це перший альбом Боуї, якому вдалося досягти першого місця в американському чарті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram