ГоловнаКультура

Програма ЄС "Культура і креативність" створила онлайн-курси для культурних менеджерів

Курси проводять європейські експерти у сфері планування та адвокації культури.

Програма ЄС "Культура і креативність" створила онлайн-курси для культурних менеджерів
Фото: www.culturepartnership.eu

Програма Європейського Союзу та Східного партнерства "Культура і креативність" запустила онлайн-курси для культурних менеджерів.

Як повідомляє прес-служба, це серія курсів від європейських експертів у сфері стратегічного планування, адвокації та подачі заявок у "Креативну Європу".

Кожен курс складається з декількох коротких відео і доповнений практичними рекомендаціями і прикладами. Після кожного курсу можна отримати сертифікат. Курси доступні 8 мовами (російською, англійською, українською, білоруською, грузинською, румунською, азербайджанською, вірменською) і включають кращі європейські практики у сфері культури і креативних індустрій.

Щоб пройти курс і отримати сертифікат, необхідно вибрати вподобану тему на сайті, ознайомитися з матеріалами і правильно відповісти на питання тесту.

Для навчання зараз доступні 4 курси: "Стратегічне планування", "Адвокація", "Креативна Європа" і "Написання проектних заявок".

Курс "Стратегічне планування" читає автор популярної книги-керівництва для креативного бізнесу Девід Перріш. Курс з адвокації веде експерт з комунікацій Ануш Беглоян. Курс дистанційного навчання за програмою "Креативна Європа" включає 5 відео з покроковою інструкцією про те, як подати заявку на найбільшу європейську ґрантову програму у сфері культури "Креативна Європа" від керівників національних бюро "Креативною Європи" в Литві Егле Делтувайте і Естонії Евелін Кару-Вескіойя. У цьому курсі йтиметься про критерії відбору, процес реєстрації, пошуку партнерів і фактори успіху при подачі заявок на "Креативну Європу".

"Курс з написання проектних заявок" навчить готувати успішні проектні пропозиції та отримувати гроші на реалізацію своїх проектів. Курс проводить Магда Красовська-Іграс, тренер з написання проектних заявок і складання бюджетів з 12-річним досвідом.

Протягом року курси будуть доповнювати новими темами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram