ГоловнаКультура

Український фільм "Моя бабуся Фанні Каплан" отримав нагороду на фестивалі в Лондоні

Стрічку визнали найкращим іноземним фільмом.

Український фільм "Моя бабуся Фанні Каплан" отримав нагороду на фестивалі в Лондоні
Фото: facebook.com/kaplanfani

Український фільм "Моя бабуся Фанні Каплан" нагороджено призом за "Найкращий іноземний фільм" на фестивалі Crystal Palace International Film у Лондоні.

Про це повідомляють на сторінці стрічки у Фейсбуці.

Фільм знімали в Україні та Франції. В основі сюжету - журналістське розслідування, яке відбувається в наші дні. У паризькому передмісті Сент-Женев'єв де Буа, в Російському домі доживає останні дні старий, головна цінність якого - щоденник його бабусі Фанні Каплан. З цього щоденника київська журналістка Марина дізнається історію "сліпої" любові Фанні Каплан до людини на ім'я Віктор Гарський.

Кінопроект "Моя бабуся Фанні Каплан" (ТОВ "Гагарін Медіа", режисер - Олена Дем'яненко, автор сценарію - Дмитро Томашпольський) - переможець відкритих презентацій четвертого конкурсного відбору для Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2013-2014 роки.

Цей фільм визнали найкращою повнометражною стрічкою на Одеському міжнародному кінофестивалі цього року. Він також отримав нагороду в номінації "Найкращий актор національного конкурсу".

Нагадаємо, у вересні 2013 року фільм "Моя бабуся - Фанні Каплан" отримав третю премію фестивалю "Кіношок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram