ГоловнаКультура

Режисер фільму "Артист" зніме фільм про Жана-Люка Годара

Головну роль зіграє Луї Гаррель

Режисер фільму "Артист" зніме фільм про Жана-Люка Годара
Жан-Люк Годар

Французький режисер Мішель Хазанавичус ("Артист", "Пошук") зніме біографічний фільм про Жана-Люка Годара.

Як повідомляє The Guardian, фільм розповість про роман відомого режисера з актрисою Анн Вяземські.

Головну роль зіграє Луї Гаррель ("Мрійники"), а роль Вяземські виконає Стейсі Мартін ("Німфоманка").

Зокрема, фільм Хазанавичуса буде побудований навколо періоду життя Годара наприкінці 60-х, починаючи зі зйомок фільму "Китаянка" (1967). Вяземські було лише 17 років, коли вона познайомилася з Годаром. Вони прожили в шлюбі більш ніж десять років. Поки вони були разом, зробили кілька спільних фільмів - "Вікенд" і "Симпатія до диявола".

Жак-Люк Годар - культовий французький режисер, який стояв біля витоків французької "нової хвилі" 60-х років. Один з найвідоміших його фільмів - "На останньому подиху", головні ролі в якому зіграли Жан-Поль Бельмондо і Джин Сіберг. Останній фільм режисера - "Мово, прощавай" - мав прем'єру на Каннському кінофестивалі 2014 року.

Останній наразі фільм Мішеля Хазанавичуса "Пошук" - драму про події Другої світової війни - погано сприйняли і критики, і глядачі. Фільм показали в Каннах 2014 року. 2012 року фільм "Артист" із Жаном Дюжарденом у головній ролі отримав "Оскар" як найкращий фільм року, а сам Хазанавичус став найкращим режисером. Усього "Артист" відзначили п'ятьма нагородами Американської кіноакадемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram