ГоловнаКультура

Фільм "Плем'я" отримав російську премію "Ніка"

Картина Мирослава Слабошпицького стала найкращою в країнах СНД і Балтії

Фільм "Плем'я" отримав російську премію "Ніка"
Кадр из фильма Племя
Фото: Артхаус Трафик

Дебютний повнометражний фільм "Плем’я" Мирослава Слабошпицького отримав російський приз "Ніка" у номінації "Найкращий фільм країн СНД і Балтії".

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

Церемонія вручення російської кінопремії відбувається увечері 31 березня в Москві. Лідерами за кількістю номінацій стали фільми "Левіафан" Андрія Звягінцева і "Важко бути богом" Олексія Германа-старшого.

Мирослав Слабошпицький не приїхав на церемонію, але передав звернення, в якому побажав, щоб наступного року цю нагороду отримав "один з найталановитіших українських режисерів Олег Сенцов".

Так, Олена Лядова отримала приз як найкраща актриса за роль в "Левіафані", а Роман Мадянов отримав приз за найкращу чоловічу роль другого плану. Дарію Мороз відзначено за жіночу роль другого плану у фільмі "Дурень".

У номінації "Честь і гідність" нагороду отримала Лія Ахеджакова. Засновник Музею кіно Наум Клейман отримав нагороду "За внесок у науку кінематографа".

Нагадаємо, що "Плем'я" Мирослава Слабошпицького перемогло у конкурсній програмі Канського кінофестивалю "Тиждень критики", а також отримало приз "Відкриття" Європейської кіноакадемії. Фільм продовжує брати участь у міжнародних кінофестивалях: останньою фестивальною точкою став Дублін, з якого "Плем'я" привезло приз за кращий фільм фестивалю.

Зараз режисер працює над своєю другою картиною "Люксембург".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram