ГоловнаКультура

У прокат виходить документальний мюзикл про метро

Після прем'єри "Тунелю свідомості" у кінотеатрі "Київ" відбудеться дискусія про культуру метро

У прокат виходить документальний мюзикл про метро
Кадр из фильма "Туннель сознания"
Фото: trainsofthoughts.com

В обмежений прокат виходить австрійський документальний мюзикл "Тунель свідомості" режисера Тімо Новотни.

Про це повідомляють дистриб'ютори стрічки - компанія "86", яка займається кінопрокатом документальних фільмів в Україні.

"Тунель свідомості" - це п'ять короткометражок про метрополітен різних міст: Нью-Йорка, Лос-Анджелеса, Гонконгу, Токіо і Москви.

Тімо Новотни народився у 1973 році у Німеччині. Здобув освіту у сфері медіа у Віденському університеті прикладних мистецтв. Є учасником і співзасновником групи Vidok і Sofa Surfers. Живе у Відні. Його фільми були представлені на різних кінофестивалях, зокрема кіноогляди у Клермон-Феррані, Мехіко, Сараєво, Нью-Йорку і Монреалі.

Фільм показуватимуть у двох столичних кінотеатрах - "Києві" та "Кінопанорамі" - з 15 січня.

У день прем'єри, після показу фільму в "Києві", відбудеться дискусія "Культура в метро, метро в культурі". Участь у ній візьмуть: Наталія Макогон, глава прес-служби Київського метрополітену, Ігор Скляревський, дизайнер і автор нової системи навігації в Києві, Олег Тоцький, фотограф, блогер і автор проекту Музею метро в тунелях метрополітену, і Надя Парфан, співзасновниця фестивалю кіно і урбаністики "86".

Нагадаємо, наприкінці грудня в обмежений прокат вийшов документальний фільм російського режисера Віталія Манського "Труба" про життя на території вздовж газопроводу "Західний Сибір - Західна Європа".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram