ГоловнаКультура

У будівлі МЗС пройде виставка українського сучасного мистецтва

Виставка отримала назву "Владні вертикалі. Фанерні колонади"

У будівлі МЗС пройде виставка українського сучасного мистецтва
Праздничный стол, Олеся Хоменко.
Фото: Предоставлено организаторами

27 листопада в приміщенні Міністерства закордонних справ відкриється виставка сучасного мистецтва, на якій представлять роботи українських художників.

Це буде першим кураторським проектом у просторі МЗС, реалізувати який запросили молодих кураторів Лизавету Герман і Марію Ланько.

На виставці будуть роботи Ганни Звягінцевої, групи SOSka, Юрія Кручака, Андрія Боярова, Лесі Хоменко, Андрія Стегури, Ростислава Котерліна, Алевтини Кахідзе, Анатолія Бєлова, групи Р.Е.П., Євгенії Бєлорусець і Саші Курмаза. Дизайн експозиції розробив архітектор і художник Олександр Бурлака.

"Виставка представляє практики українських художників останніх десяти років, - зазначають куратори. - Предметом художніх досліджень є проблеми і феномени, які перебувають поза офіційним і публічним дискурсом і не є частиною регламентованої репрезентації країни і для зовнішньої, і для внутрішньої аудиторії".

Наголошують, що у фокусі виставки - "емансипований погляд художників на замовчувані, небажані та непопулярні теми, травматичні події та незручні історії, які становлять образ країни".

Так куратори запропонують глядачам можливі моделі осмислення України в період "перезавантаження громадської ідеї".

Посол з особливих доручень МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що виставка "Владні вертикалі" покаже офіційним представникам і делегаціям, які відвідують будівлю, не радянське або пострадянське мистецтво, а сучасне українське мистецтво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram