ГоловнаКультура

В Україні встановлять пам'ятник Богдану Ступці

На думку Азарова, найкращим місцем для пам'ятника є територія біля драмтеатру імені Івана Франка.

В Україні встановлять пам'ятник Богдану Ступці
Богдан Ступка

Прем'єр-міністр Микола Азаров виступає за всеукраїнський збір коштів на встановлення пам'ятника акторові театру і кіно, лауреату Шевченківської премії, Герою України Богдану Ступці.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запропонував встановити пам'ятник Богдану Ступці.

"Потрібно вжити заходів щодо увічнення пам'яті Богдана Ступки", - сказав Азаров.

На його думку, найкращим місцем для пам'ятника є територія біля Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, де багато років працював Ступка.

"Його можна поставити як за гроші державного бюджету, так і за рахунок народних коштів. Народний пам'ятник більш цінний. Коли держава виділяє гроші - це одне, але коли народ збирає, хто по 5 гривень, хто по 100, хто по 10 тисяч гривень - такий пам'ятник буде поставлено. І це буде найкраща данина пам'яті нашому великому актору", - зазначив Азаров.

Нагадаємо, вранці 22 липня після тривалої тяжкої хвороби помер Богдан Ступка. Останні шість місяців актор провів в лікарні "Феофанія", а до цього неодноразово оперувався в Німеччині.

Сам актор, який 2011 року відсвяткував 70-річний ювілей, говорив: "Згадую слова батька: "Головне дотягнути до 70-ти, а потім живи, скільки хочеш!". Я щодня прошу Господа дати мені дотягти до цього віку, а там вже буде новий день".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram