ГоловнаКультура

Робота українського Мінкульту безсистемна, - думка

Міністр культури не виконує всіх необхідних функцій.

Робота українського Мінкульту безсистемна, - думка
Михаил Кулиняк

Працівники українського Мінкульту погано усвідомлюють важливість цієї галузі для розвитку країни. Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловив куратор Костянтин Дорошенко.

"Найголовніше питання полягає в тому, як бачить свою місію міністр культури. У нормальних країнах функція міністра культури полягає не тільки в розподілі бюджетів. Міністр культури повинен розвивати доручену йому галузь, - вважає Костянтин. - Він повинен вміти знаходити інші джерела фінансування, вести переговори зі спонсорами, меценатами, створювати спеціальні фонди для розвитку культури. Це повинна бути особа високого рівня, яка відстоюватиме свою галузь, не просто сидячи в приймальні у прем'єр-міністра. На жаль, за 20 років незалежності України в нас ще не було жодного такого міністра - ні в одному з урядів".

Призначення, які останнім часом здійснює Мінкульт, зазнають жорсткої критики професійної спільноти. Один з найрезонансніших випадків - призначення племінниці Михайла Кулиняка на посаду головного редактора журналу Мінкульту "Українська культура".

Костянтин Дорошенко в коментарі LB.ua заявив, що, на його думку, ситуація з журналом "Українська культура" сигналізувала про вади в роботі Мінкульту. "Міністерство мало величезний козир у роботі з молодими поколінням - і воно його проґавило".

Нагадаємо, останнім часом міністр культури здійснив кілька резонансних кадрових перестановок на ключових позиціях у галузі. Переважно вони стосувалися музейної сфери, але нею не обмежилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram