ГоловнаКультура

Попов збереже історичні садиби

У КМДА кажуть, що нинішній керівник прислуховується до громадськості.

Попов збереже історичні садиби
усадьба Мурашко - одно из исторических зданий города
Фото: Макс Левин

Столична міська влада створила робочу групу, яка вивчить стан історичних будівель Києва і підготує пропозиції щодо реставрації тих пам'яток історії та архітектури, які її потребують.

Про це повідомила глава Комісії з питань культури та охорони культурної спадщини Громадської ради при КМДА, голова міжнародного благодійного фонду "За співдружність та партнерство", Валентина Счастлівцева.

За її словами, столичні громадські організації та активісти багато років порушували перед столичною владою питання про необхідність вжити заходів для збереження історичних будівель. Однак тільки з приходом Олександра Попова міська влада стала прислуховуватися до громадськості.

"Нарешті, вперше за багато років справа зрушилася. Олександр Павлович, дякую, прислуховується до думки громадськості, і це дає результати. Вже створена робоча група, яка вивчить питання стану історичних садиб і розробить пропозиції щодо їх реставрації, відновлення та подальшого збереження", - розповіла Валентина Счастлівцева.

За її словами, зараз захисту міста потребують близько сотні історичних будівель. "Наприклад, садиба Мурашка, садиба Сікорського потребують реставрації. Садиба Міхельсона руйнується тощо. Всього у нас у списку близько сотні будинків, які потребують реставрації та відновлення", - зазначила Валентина Счастлівцева і додала, що увага, яку приділяє сьогодні до проблеми керівництво міста, дозволяє сподіватися, що історичні садиби будуть збережені для майбутніх поколінь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram