ГоловнаКультура

​Львівський Форум. День другий. Нормальний початок

Палац мистецтв у четвер було не впізнати, принаймні точно не можна було порівняти зі середою.

​Львівський Форум. День другий. Нормальний початок
Фото: ostro.org

Вже із самісінького ранку довкола головного входу юрмився натовп, який, придбавши вхідний квиток, міг потрапити на подвір’я Палацу мистецтв і вдатися в пошуки потрібного товару посеред книжкових стендів. Натомість вхід у четвер був лише за запрошення (таке практикується щороку). Попри все до Палацу потрапило чимало людей.

У той же час у Палаці Потоцьких, котрий сусідує з Палацом мистецтв, у кількох старовинних і неймовірно красивих залах відбувалися презентації нових книг. Перший президент України Леонід Кравчук представив книжку "Одна країна, один народ" по 65 грн за примірник. За його словами, за неї він отримав гонорар розміром 1000 грн і тепер не знає як ним розпорядитися.

Згідно з програмою Форуму, на четвер було заплановано аж 144 розмаїтих акцій – від перегляду щойно відкритих виставок чехів, каталонців або литовців до аудієнції почесних гостей Форуму з мером міста (вхід, певна річ, за запрошенням). У тій же ж програмі також зазначалося, що завершальним акордом четвергового дня буде не якась книжкова чи літературна імпреза, а футбольний матч «Карпати» (Львів) – «Боруссія» (Дортмунд).

Щоправда, перед цим відбулася вельми важлива подія кожного Форуму видавців – урочиста церемонія відкриття, де також оголошувалися лауреати цьогорічного Форуму видавців. Почесним гостем вечірнього дійства був польський письменник Януш Вишневський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram