ГоловнаБлогиБлог Юрія Лагутова

Передвиборче фентезі

У забитій кийками, але повсталій духом країні Майданії наближалися проблемні вибори, призначені на 15 грудня 2013 року. Їх належало провести «беспредельно честно», як і усе, що робилося за часів правління легітимно коронованого в законі Януса. Виборчі питання зазвичай спокійно курирував його антидержавний секретар небезпеки Клюв.

Фото: Макс Левиновка

Проте цими днями він несподівано зробився аж надто заклопотаним: тушкування бійцівських півників, муштрування кровожерливих беркутів, зморення голодом і холодом гордих соколів. Справи дійсно улюблені, але ж коли все і одразу, як тут услідкуєш ще й за виборами? Розібратися не просто, а треба.

Зрозуміло одне – у королівстві Януса щось пішло не так, і винен у цьому невдячний народ. Мало його давили! Здавалося б, ну що їм ще треба: трохи їж, багато пий, тупо веселись, блимай очима і спи! Ні, раптом по-людськи жити захотілося. А яке ж безтурботне майбутнє уготовано для рідної біомаси – гарантоване виживання плюс бонуси за регулярне бездумне голосування та свідому участь у фальсифікаціях виборів. Так має бути вічно! Адже на сторожі стабільності Януса стоїть ціла корупційно-репресивна система, сам Клюв і непохитна регіональна партія.

Остання виконує завдання справно, не замислюючись про наслідки. Наприклад, щоб приборкати зарозумілу столицю Майданії, розсадив Янус по її десяти районах своїх «смотрящих» грифів-стерв’ятників. Вони ласо хапають бюджетну здобич, передаючи її по владній вертикалі із дзьоба в дзьоб. Самі ж гризуть кістки. Цим і живуть. Усі, як один, заправляють не лише в антидержавних адміністраціях, але й одночасно обсідають перші жердинки районних кубел регіональної партії.

Відпрацьовують вони свої теплі місця усебічно. Під вибори частина вищезгаданої здобичі у перетравленому вигляді повертається грифам для реалізації «проектів», тобто для організації фальсифікацій, за які відповідають стерв’ятники власними головами. Тужаться гнилі пташки за страх і поживу, саме зараз роблячи на столичному виборчому ареалі № 223 руками різних зябликів таке.

Проект «500» – із усіх стаціонарних лікувальних закладів ареалу виписуються справжні хворі, на місце яких кожне столичне районне адміністративно-партійне кубло спрямовує по 500 удаваних (разом 5000 голосів).

Проект «400» – із усіх гуртожитків, службового та відомчого житла ареалу виписуються справжні пожильці, на місце яких кожне столичне районне адміністративно-партійне кубло спрямовує по 400 удаваних (разом 4000 голосів).

Проект «200» – із одного СІЗО виводяться всі затримані, на місце яких спрямовується підготовлений контингент з інших місць (разом до 2000 голосів).

Перед цим десятка столичних кубел забезпечила від кожного реєстрацію самовисуванцями до 10-ти горобців з відповідними членам в комісіях. Отже, «підрахуй» має просто пахнути.

Сьогодні голубина Інтернет-пошта вже приносить не поодинокі свідчення про успіхи «проектного менеджменту» від всюдисущого Клюва, глобальність затії якого вражає. Ось такі «пироги с котятами» у звіринці Януса чи це лише моя фантазія?

Юрій Лагутов Юрій Лагутов , Директор Центру суспільного розвитку «ІНТЕР-АКЦІЯ»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram