Недорого. Локшина від регіоналів

На порозі виборчої кампанії у таборі Партії регіонів панують надто оптимістичні настрої. Тут, як у сільському буфеті, електорату розливають щедрі напої-обіцянки та роздають локшину під назвою “Народна довіра”. Адміністратори “закладу” переконані, що “маленьким українцям” стало краще жити, а тому свіжовироблений продукт “соціальні ініціативи Президента” своєрідне алеверди від шеф-кухаря Віктора Федоровича. Мовляв, ніхто не сміє скасовувати банкет під час чуми.

Макс Левин
Макс Левин

Локомотив Партії регіонів, на кабіну якого причепили скотчом словосполучення “світле майбутнє”, з неабиякою впевненістю долає кілометри віражів, а подекуди й бездоріжжя. Машиністи цього складного механізму Вадим Колесніченко та Михайло Чечетов, перекрикуючи один одного, твердять: ось-ось і за першим поворотом на українців чекає рог достатку. “Ми зрозуміли, що на одній нозі вибори виграємо”, — каже пан Чечетов. “Уровень поддержки Партии регионов в обществе продолжает расти. Это означает, что курс на масштабное преобразование во всех сферах жизнедеятельности общества, который задал Виктор Янукович, — верный”, — в унісон на своїй рідній “расєйскій” вигукує пан Колесніченко.

Натомість з-під коліс провладного локомотива вилітають шпали, що скріплювали його рейтингову міць. За останніми даними Київського міжнародного інституту соціології, в Україні не залишилося регіонів, у яких більшість населення довіряла б президенту Віктору Януковичу. Так, на “його” Сході йому не довіряють майже вдвічі більше людей, ніж довіряють (57,4% проти 30,6%). На Півдні 33% йому довіряють, 56% не довіряють. У Центрі та на Заході України рівень довіри становить 12,5% і 14,6% відповідно, не довіряють — 77,4% і 69,4%.

Ще одну свиню для лідера ПР підклала Соціологічна група “Рейтинг”. Вона, провівши дослідження протягом другої декади березня, з’ясувала: “сильна рука” Януковича програла б на президентських виборах тій, що “працює” — Юлії Тимошенко. Аналогічно переграв би чинного Президента і лідер Фронту змін Арсеній Яценюк.

Ці бодай соціологічні віяння мали би змусити рульових машиністів локомотиву регіоналів вчасно зірвати стоп-кран. Однак заведений механізм продовжує рубати дрова, водночас не забуваючи про порції локшин для народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram