Кримчани мають усвідомити, що Крим для Путіна – це просто трофей

Літо навіяло роздуми про Крим та про те, скільки півострів втратив. Якби ще минулого літа хтось сказав, що через рік українці відмовляться їздити до Криму, а сам півострів загарбає Росія, напевно ніхто не повірив.

Фото: EPA/UPG

Рівно рік тому у такий липневий час люди пакували валізи на відпочинок до Криму, Укрзалізниця у цей період збільшувала кількість потягів до півострова, а соціальні мережі майоріли світлинами з моря. На пляжах Криму яблуку ніде було впасти, та цього літа Крим став не лише окупованим, а й без перебільшення депресивним. Українські відпочивальники Крим оминають, не хлинули туди і російські туристи. А Росія, яка «обіцяла» кримчанам «солодке життя» майже відразу після анексії, відмовилася від обіцяного фінансування. Згадайте, не так давно зі сторони Росії звучали пафосні заяви про нібито відновлення «занедбаного українською владою» Криму. А де ж сьогодні те відновлення? Кримські готелі пусті, ресторани – без клієнтів, а на пляжах майже пустка. Хотілося б зараз почути тих кримчан, які підтримували анексію та вірили Путіну, що той спрямує у Крим 3 млрд. доларів бюджетних коштів. А пізніше з’ясувалося, що у бюджеті Російської Федерації на найближчі роки взагалі не передбачено грошей на соціально-економічний розвиток Криму.

На материковій Україні ще до окупації люди розуміли, що Крим для Путіна – це не більше ніж військовий трофей, про який потім згадуватимуть раз на рік і знову про нього забуватимуть. Шкода, що самі кримчани були такими не далекоглядними, а тепер втратили своїх постійних туристів.

Сьогодні всі розуміють, що окупований Крим приречений бути просто ще одним депресивним регіоном Росії. А стати комфортним курортом зі світовим ім’ям Крим зможе лише разом з Україною. Тож хочеться вірити, що ми зможемо повернути півострів та відновити справедливість. Я вірю, що нам це вдасться і українці ще зможуть вдосталь насолодитися відпочинком на улюблених пляжах Криму!

Віталій Іляшенко Віталій Іляшенко , Народный депутат Украины VII созыва, Координатор ОО "Антикоррупционное движение В. Наливайченка" в Черкасской области
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram