У Білокуракиному лікарі ПДМШ з Дніпра протягом ротації прийняли майже 1900 пацієнтів

Три лікарі з медзакладів Дніпра у рамках липневої ротації Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова в смт Білокуракиному на Луганщині надали допомогу та консультації разом 1889 пацієнтам селища та Білокуракинського району. Це випливає зі звіту, поданого лікарями та підписаного головним лікарем Білокуракинської центральної районної лікарні Олександром Данилком.

Фото: Макс Требухов

Липнева ротація лікарів ПДМШ в Білокуракиному була першою такою місією в цьому слобожанському селищі з населенням близько 7 тис. мешканців. Участь у ній взяли офтальмолог Олег Моргун і хірург Павло Добра з Дніпропетровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 8 та ортопед-травматолог Микола Зеленько зі Спеціалізованої багатопрофільної лікарні № 1. Для всіх трьох перша ротація ПДМШ в Білокуракиному стала також їхнім дебютом у діяльності добровольчого шпиталю. Як ідеться у звіті, лікарі-добровольці погодили з адміністрацією ЦРЛ і райдержадміністрацією графік виїздів до віддалених фельдшерсько-акушерських пунктів та амбулаторій району – щовівторка та щочетверга з 9:00 до 14:00. Решту днів, у тому числі й у вихідні, лікарі проживали на території лікарні та фактично цілодобово надавали допомогу.

Більше половини пацієнтів припали на офтальмолога Олега Моргуна – 1113. Не дивно, бо, за свідченням телеканалу ЛОТ, до приїзду медиків ПДМШ лікаря-окуліста в Білокуракиному не бачили 10 років – не бачили зовсім не через проблеми із зором.

Ортопед-травматолог Микола Зеленько з дев'ятої до четвертої проводив прийом хворих у кабінеті ЦРЛ, а решту часу працював лікарем-травматологом приймального відділення лікарні: вправляв вивихи, робив блокади суглобів, лікував артрози, складав плани реабілітації тощо. Під час консультацій на виїзді Микола оглянув 262 особи.

Так само до четвертої проводив прийом хірург Павло Добра. До того ж він цілодобово виконував обов'язки ургентного хірурга. Під його наглядом постійно перебували хворі трьох палат з різноманітною хірургічною патологією. Павло самостійно виконав 22 малі операції і брав участь в асистенціях під час лапароскопічних та лапаротомічних операцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram