ГоловнаБлогиБлог Олега Руденко

​Океан України

Український харизматичний співак Святослав Вакарчук вже не перший рік збирає повні стадіони глядачів на своїх неповторних концертах, де ненав’язливий патріотизм вдало переплітається з національною мелодійною лірикою, де проповідь стійкості особи та загалу сягає своїх психологічних вершин. На його концертах в унісон тремтять і серце і душа, свідомість рветься вгору, критично поглядаючи на недосконале тіло. В його піснях українське слово отримує свій неповторний національний та історичний колорит, який міцно пов’язує непросте сьогодення з трагічним минулим й скеровує їх в оптимістичне майбутнє.

Хриплий голос Святослава звучить натхненно й стійко. Напевно, що так й повинен звучати голос народу, що вперто «вгору йде», тому Святослава та його групу хочеться слухати безліч разів. Їх пісні оживають з перших акордів й продовжують довго жити в душах слухачів, кожного разу даруючи їм свою неповторну енергетику, що підсвідомо оформлюється в народження глибоких переконань українського стилю життя.На його недавньому концерті в Одесі 60-ть тисяч фанів співали разом з ним в унісон, в режимі караоке. Одеса співаючи пітніла, щоразу переконуючись в душі, що вона є плоть від плоті українською й іншою бути не може. Святослав вдало зачіпив глибинні струни одеської душі. Саме в такі хвилини душа згадує свою істинну суть, свою правдиву історію і божественне призначення на своїй українській землі.

Саме на концертах «Океану Ельзи» без будь-якої команди молодь одягає вишиванки, дівчата віночки, над натовпом майорять національні прапори та жовто-голубі повітряні кулі. Всі одразу відчувають вічність українського духу боротьби, його непоборність.

В Маріуполі «Океан Ельзи» викликав ажіотаж. Саме після його безкоштовного концерту градус українського духу міста різко пішов вгору. Після пісень Океану сепаратистам у місті немає на кого розраховувати. Українська пісня виконана щиро й непідкупно вщент зруйнувала залишки форпостів «руського мира» в Маріуполі. Вона піднесла український дух міста на недосяжну для ворога височінь.

«Океан Ельзи» – це справжній феномен української музичної сцени, що виник у непростому й переломному для України 1994 році, коли прийшла перша усвідомлена гіркота від не сповнених надій державотворення, коли агенти наших ворогів вклали в уста першої особи держави зрадливі слова, що, мовляв, українська національна ідея не спрацювала. Та на противагу їх брехливим твердженням зазвучав голос саме Української Ідеї в особі Святослава Вакарчука і його групи. Ідеї незалежності не вмирають, просто вони на деякий час можуть втратити свій перенапружений голос, але трохи відпочивши, починають звучати знову, звучати сильніше та впевненіше.

Енергійні композиції «Океану Ельзи» прийшли майже в кожну українську сім’ю, поєднуючи їх у єдину Велику Українську Родину, яка пробуджується від української пісні і засинає під неї. З нетерпінням Україна чекає на 9-тий пісенний альбом Океану. Без сумніву, «Океан Ельзи» - це ціла епоха в історії України, не тільки музичної, кінця ХХ-го і першої половині ХХІ-го століття. Улюблений і затребуваний народом «Океан Ельзи» вже давно перетворився на потужний й непоборний «Океан України».

Олег Руденко Олег Руденко , Блогер, активист
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram