Чому невдача – це також успіх?

«Ми всі маємо сумніви, через щось хвилюємося, боїмося невдач. Але гляньте, як багато людей дають собі з ними раду! Кожна людина має у житті моменти сумніву. Але ті, хто багато здобув, визнають, що на шляху до успіху мали чимало невдач», – Любомир Хабурський, канадський підприємець та експерт з ІТ-консалтингу, зустрівся із Спільнотою LvBS та розповів про те, чому не варто боятися сумнівів і бути готовим до того, що вони супроводжуватимуть нас усе життя. Він поділився досвідом прийняття рішень, які ведуть до успіху як у кар’єрі, так і в особистому житті.

Про цінності

Дуже важливо зрозуміти, які цінності важливі саме для вас. Визначити, які нереалізовані сподівання ваших батьків досі обтяжують вас, і просто їх відкинути! У останні дні свого життя, Стів Джобс казав, що всі наші турботи і очікування інших щодо нас втрачають значення перед обличчям смерті. Треба визначити головне – цінності, і рухатися вперед, опираючись на них.

Спробуйте уявити себе у 85-річному віці. Дайте собі відповіді на запитання:

- про що зроблене я шкодую?

- про що не зроблене шкодую?

- про що зроблене я не шкодую?

- про що не зроблене я не шкодую?

Я шкодую, що колись довго засиджувався на роботі і не витрачав цей час на важливіші речі. Я шкодую, що не поговорив з донькою вчасно про її дорослішання і рішення, з цим пов’язані… Я не шкодую, що останню свою відпустку вирішив провести із батьками, бо так сталося, що це була справді остання наша відпустка. Я не шкодую, що не піднявся на Еверест, хоча колись про це мріяв, адже це б завдало великих хвилювань моїй дружині.

Визначте свої цінності у житті і почніть діяти згідно із ними. Інакше, є ризик керуватися чиєюсь чужою моделлю мислення у прийнятті важливих для вас рішень. Я помітив, що багато успішних людей відзначають: успіх залежить від того, чи живеш ти у гармонії зі своїми цінностями.

Про сумніви і невдачі

Як сказав Стівен Спілберг, intuition – always whispers, it never shouts. Часто, на жаль, думки оточуючих створюють шум і не дають нам почути інтуїцію. Але інтуїція це те, що не дозволить нам відступити від правильного рішення.

Якщо не можете вирішити щось важливе, поговоріть з кимось, спробуйте озвучити свій сумнів максимально ретельно. Є велика ймовірність, що, пояснюючи свою проблему, ви самі “почуєте її збоку” і дійдете до рішення!

Не картайте себе за минуле! Замість того, аби озиратися назад, краще думати про те, що ви робитимете далі. Сфокусуйтеся на цьому.

Найбільше нас лякають невдача і неуспіх. Але подивіться, як багато людей дають собі раду з невдачами! Страх нас дуже стримує. Кожна людина у житті має моменти сумніву. Онак усі, хто багато здобув, визнають, що пережили багато невдач. Як казав Уінстон Черчиль, успіх – це шлях від невдачі до невдачі, головне – не втрачати ентузіазму!

Про стосунки

Не буває стосунків без невдач та сумнівів. Але як розвиватись подружжю? Треба дуже багато працювати над цими взаєминами. Не припиняйте нагадувати собі, чому ви полюбили один одного!

Важливим є те, чи готові ми у парі слухати свого партнера. Від цього залежить, чи залишитесь ви парою взагалі. На щастя, цього можна навчитися!

Ми з дружиною кожнісінького ранку п’ємо каву і говоримо: про плани на день, про багато різних речей. Ввечері після роботи ми також говоримо, навіть, якщо уже пізня ніч і ми втомлені. Ми пізнаємо одне одного ще більше, ми зайняті, але ми зберігаємо свій зв'язок!

Стосунки – це протиріччя. З одного боку ми чекаємо від свого партнера любові, піклування, спокою та затишку, а з іншого боку – у нас завжди є бажання пригод, пошуку новизни, ризику. Моя половинка стає для мене ще бажанішою, коли вона самостійна, будує свою кар’єру, росте і розвивається професійно.

Пам’ятайте – не порівнюйте себе з іншими. Ваше подружжя – унікальне, а порівнювати себе та інших – це ніби порівнювати яблука з апельсинами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram