ГоловнаБлогиБлог Олександра Аронця

«Свободу» й УДАР знову намагаються розсварити. Цього разу через вибори в Києві!

15 грудня відбудуться повторні вибори на так званих 5 "проблемних" округах, де влада фальшувала вибори, але під тиском громадськості та міжнародних спостерігачів змушена була не визнати фальшиві результати та призначити перевибори.

Фото: Макс Левин

Безсумнівно, що переможці на цих округах - представники опозиції. І тепер, коли ці кандидати будуть підтримані ще й політичною силою УДАР, чиї кандидати на виборах здобули великий відсоток голосів, шансів на перемогу в опозиціонерів значно більше.

Візьмемо, для прикладу, найскандальніший 223 округ, де перемогу здобув "свободівець" Юрій Левченко, якого підтримали понад 27 тисяч киян. Навіть за фальшованими даними, у Левченка лише на 400 голосів менше від ймовірного фальсифікатора Віктора Пилипишина. "Ударівець" Руслан Брицький отримав 15 тисяч голосів. Очевидно, якщо УДАР підтримає свободівця, то ці виборці з високою ймовірністю віддадуть свої голоси Левченку, а не провладному кандидату.

У такому випадку владі не залишається нічого іншого, як вбити клин у співпрацю опозиційних сил. Реалізовувати таку технологію взявся політтехнолог Тарас Березовець. Зауважу, що за інформацією деяких ЗМІ, саме Березовець придумав Пилипишину схему підкупу виборців на виборах 2012 року. Так ось, Березовець у коментарі сайту gazeta.ua зазначив, що буцімто УДАР має претензії на 223 округ і вже здійснює підтримку провладних кандидатів. Очевидно, це тільки початок. Цілком ймовірно, що вже скоро на вулицях почнуть роздавати фальшиві листівки від УДАРу про те, що вони не підтримали Левченка, а підтримали якогось самовисуванця, чи навіть провладного кандидата. За такими схемами очевидно і стоятиме вищезазначений політтехнолог.

Звичайно, враховуючи досвід попередніх кампаній, ми розуміємо, що ця кампанія буде надзвичайно брудною. Та й вже є. Не випадково, що останніми тижнями на "Свободу" у різноманітних ЗМІ, зокрема й україномовному "Експресі", вилито тонни бруду і брехні. І не дивно, що статті про «Свободу» з «Експресу» перекладені російською мовою вже, чомусь, роздавали на 223 окрузі.

У підсумку можна сказати, що ніякі політичні маніпуляції не зможуть розсварити опозиційні сили, адже наша мета спільна - повалити злочинний режим Януковича, а вибори на 223 окрузі є першим кроком у цьому напрямку!

P.S. Тарас Березовець в останньому коментарі заявив, що він дуже стурбований активністю «Свободи» та Юрія Левченка, який допоміг зупинити кілька незаконних забудов у Києві після початку виборчої кампанії. Та, начебто, такої активності ще нещодавно не було. Безумовно, що це брехня, або ж маніпуляція, адже «Свобода» за рік проводить більше 200 акцій, серед яких акції прямої дії, акції протидії незаконним забудовам займають первинне місце.

Ось лише деякі з них, які проводились до початку виборчої кампанії на 223 виборчому окрузі: Святошинці зупинили незаконну забудову зеленої зони; Народні депутати-свободівці зупинили незаконну забудову в Києві; Деснянські свободівці стали на захист киян від незаконної забудови; Громада домоглася рішення про демонтаж незаконної забудови Московського патріархату в парку "Перемога"; Київські націоналісти знесли незаконний будмайданчик на Коцюбинського; Боротьба проти незаконної забудови «Гостинного двору» та багато інших.

Такий інтерес Березовця до «Свободи» саме після початку кампанії знову ж таки свідчить про те, що політтехнолог, ймовірно, взявся працювати на провладного кандидата. Однак він не хоче сказати своєму замовнику правду, що шансів у нього ніяких, і що ніякий Березовець тут уже не допоможе. Завдання політтехнологів у подібних ситуаціях очевидне - заробити побільше грошей, тому слід будь-якою ціною запевнити замовника, що він переможе і що саме цей політтехнолог зможе забезпечити йому перемогу. От тільки такі послуги коштують не малу суму «зелених», яку охоче викладають всілякі «пилипишини». Але як Пилипишин міг забути, що саме через поради Березовця він програв?

«Пилипишини» просто не вчаться на своїх помилках, адже гроші проти ідеї нічого не варті, і минулорічні вибори це яскраво продемонстрували!

Олександр Аронець Олександр Аронець , Політичний експерт ГО «Всеукраїнска Люстрація»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram