ГоловнаБлогиБлог Геннадія Ткачука

Янукович освятив злочин!

Новина про те, що президент підписав три законопроекти, що були проголосовані на Банковій під час «виїзного» засідання парламенту, в принципі новою і не є. Навряд чи знайдеться багато українців, хто очікував від пана Януковича іншого розвитку подій. При іншій ситуації у президента як гаранта Конституції мали б з’явитися об’єктивні зауваження і не тільки до процедури прийняття так званих законів, а й до змісту цих документів. Але то, як кажуть, не в цьому житті… Не в цій країні, не при цьому президентові…

Фото: Стоп-кадр видеотрансляции телеканала Рада

Отже, маємо тепер Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо визначення деяких доходів бюджету", Закон "Про внесення змін у додаток № 3 закону про держбюджет" щодо функціонування Міністерства доходів і зборів та Державної служби з надзвичайних ситуацій" та Закон "Про внесення змін до закону про держбюджет" про створення сприятливих умов для розвитку системи кредитування АПК.

Президента чомусь не збентежило, що кількість народних обранців, присутніх на «банківському» засіданні 4 квітня, так і не була засвідчена, а самі закони, що є витратними, взагалі містять елементи корупціогенності. Навіть якщо би ці «закони» були прийняті легітимно, нормальний президент все одно мав би їх заветувати. Але про що це я? Так зробив би нормальний президент. До чого тут Янукович?..

Отже, виходить президент закрив очі на закон та освятив злочин? Невже Янукович не просто покриває корупцію, а й керує нею? Партія «УДАР» вважає, що підписання корупційних законів, прийнятих нелегітимними зборами народних депутатів, може розцінюватись як ознаки службового злочину, передбачених ст.365 «Перевищення влади або службових повноважень». Такі дії позбавляють волі на строк від 7 до 10 років та заборону займати певні посади на 3 роки. Напевно, це могло б налякати першу особу якоїсь там європейської країни, але ж не президента України. Хіба ж у нас закони для президентів пишуть?..

Всі ми чудово знаємо, що в нашій країні дотримуються неухильно тільки одного закону – закону влади. В кого влада, той і правий. І доводити чинній владі про мораль і принципи абсолютно зайве, бо в неї немає ні моралі, ні принципів, ні, навіть, здорового глузду і традицій. Але «УДАР» переконаний – колись за ці та інші факти покриття злочинів діючому президенту доведеться відповісти. Ми завжди будемо стояти на позиції, що у суспільстві мають бути чіткі правила, які не дозволено порушувати нікому, навіть, президенту. І саме такі принципи мають забезпечити в Україні верховенство права, що стане запорукою стабільності, процвітання і впевненості у майбутньому.  

Геннадій Ткачук Геннадій Ткачук , Народний депутат України, "УДАР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram