ГоловнаБлогиБлог Дениса Москаля

Окружний адмінсуд вже на півдорозі до Коцюбинського

Окружний адміністративний суд м. Києва, який фактично змушує Київ віддати сусідньому селищу Коцюбинське майже 4 тисячі гектарів своєї території, таки переїде з центру Києва.

Кабінет міністрів України доручив фонду держмайна вилучити зі статутного капіталу ПАТ «Науково-виробниче підприємство «Більшовик» будівлю по вул. В. Гетьмана, 2 літ. «А» і переселити туди Окружний адміністративний суд Києва.

Фото: www.kotsubynske.com.ua

Тож невдовзі Окружний адмінсуд переїде з самісінького центру Києва на вулицю Гетьмана, яка територіально до Коцюбинського набагато ближче, аніж Хрещатик і Командрама Камєнєва, де зараз знаходяться приміщення суду.

Можливо, це просто збіг, але Окружний адміністративний суд Києва, який чомусь захищає Коцюбинське, а не Київ, таки рухається у напрямку Коцюбинського. Якщо так піде і далі, через деякий час Окружний адмінсуд може взагалі опинитися у селищі Коцюбинське.

До речі, у ситуації з Окружним адмінсудом мене найбільше дивує, як керівництво цієї установи без жодних докорів сумління просило у Києва земельну ділянку для будівництва нового приміщення суду та бюджетні кошти на ремонт існуючих будівель. Вони звернулись до Київради щодо надання ділянки та фінансування зі столичного бюджету ремонту приміщень суду після того, як саме цей Окружний адмінсуд прийняв абсурдне, безпрецедентне та ще й таке, що суперечить Конституції, рішення, котре позбавляє Київ і киян майже 4 тис. га Біличанського лісу.

Невже хтось сподівався, що можна відібрати у киян 4 тис. га лісу, а потім ще й у цих самих киян взяти кошти на ремонт приміщень суду. Вибачте, шановні, але киянам важливіше, щоб у місті відремонтували дороги та замінили старі ліфти у будинках, аніж провели капремонт будівлі суду. До речі, зараз суд знаходиться у приміщеннях комунальної власності територіальної громади м. Києва. І дозволяє собі приймати рішення, які спрямовані проти самих киян.

Можливо, переїзд з центру столиці ближче до Коцюбинського змусить деяких суддів задуматись над відповідальністю за свої рішення.

Денис Москаль Денис Москаль , Депутат Київської міської ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram