ГоловнаБлогиБлог Надії Парфан
Спецтема
Гостиный двор

«Соціальна ініціатива» з приватизації Гостиного Двору

Сьогодні, 5 липня, користуючись народним обуренням щодо мовного закону Верховна Зрада України тишком-нишком виключила Гостиний двір з переліку пам’яток, що не підлягають приватизації.

Фото: Facebook-сторінка Maidan 2.0

Депутати внесли зміни до «Закону про реалізацію соціальних ініціатив Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів» – зокрема, додали такий пункт:

«У Переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, затвердженому Законом України «Про Перелік пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації»…, виключити такий об‘єкт: Гостинний двір, м. Київ, Контрактова площа, 4, охоронний номер 872».

Найцікавіше, що саму поправку до Закону вніс «опозиційний» депутат Клименко О.І. (Реєстр. картка №381), «Наша Україна». Погодив і включив її в редакцію до другого читання профільний комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, на чолі якого стоїть Хомутиннік Віталій Юрійович – «Партія Регіонів». ЗА відповідне рішення проголосувало 256 депутатів. Героїв треба знати в обличчя: список депутатів, які голосували за це проект.

Завтра о 13-00 всі небайдужі вийдуть під Адміністрацію Президента на вулиці Банковій і змусять його накласти вето на «іпотечний» законопроект № 10557. Справжнє ім’я цього Закону – тіньова приватизація Гостиного Двору. Підписувати таке під приводом «соціальних ініціатив» та «здешевлення іпотечних кредитів» - це вже навіть не цинізм, а повний безсовісний ідіотизм.

Надія Парфан Надія Парфан , Культуролог, перекладачка, аспірантка Києво-Могилянської Академії, активістка Феміністичної Офензиви
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram