ТОП-3 указів Януковича

Минулий рік без перебільшення став роком зубожіння, судового свавілля, тиску на свободу слова, повного нехтування правами людини – як молодої, так і середнього та похилого віку. Достатньо згадати, що можна було купити за 50-100 грн. узимку 2011 року й нині? А якщо порівняти з 2010-м, коли Президентом став Віктор Янукович…

Скажіть, будь ласка, на що заслуговує президент, який під час падіння економіки стаханівськими темпами добудовує помешкання у Межигір’ї, поля з гольфу, вертолітні майданчики, облаштовує полігони для полювання? А потім хизується з кожного з нас, розвісивши по всій Україні бігморди, зі своїм радісним «соціальним обличчям»…

Як на мене, то сьогодні варто пригадати навіть не минулорічні події. А перші три кроки – три укази – Віктора Януковича. Датовані вони лютим 2010-го.

Віктор Федорович, мабуть, щиро й досі вірить, що видавши подібний указ, ситуація в Україні різко поліпшиться. Причому сама, без жодних наступних кроків з боку Президента, Кабміна та провладної більшості у Верховній Раді.

Зросли. От тільки не статки, а борги. Як у людей, так і у країни. Але ж яка спроба. Другий указ ще ліпший за перший. «Пацан сказал – пацан сделал»:

Чомусь робочі місця після «інноваційного» указу створюватися не захотіли. Хоча, у вищезгаданому Межигір’ї під сотню, а може й більше, вакансій таки з’явилося.

Але ж президент неодноразово наголошував, що він не причому, бо виною всьому є тотальна корупція. Посікши її «на корню», можна суттєво поліпшити життя «пересічного» українця. А тому:

Сплив 2010-й рік. Уже закінчився й 2011-й рік. А в Україні «коренная перестройка» тільки на папері…

Звертаюся до кожного українця. До всіх, у кого життя «чомусь» не поліпшилося. У сімейному колі зранку і ввечері, перед сніданком та вечерею читайте вголос:

Ковтаємо слину та терпимо далі?..

Андрій Павловський Андрій Павловський , Експерт з питань соціальної політики
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram