ГоловнаСвіт

Die Presse: Київ бореться з "україновтомою" Євросоюзу

Києву буде складніше шукати собі союзників у Європі.

Die Presse: Київ бореться з "україновтомою" Євросоюзу
Фото: пресс-служба президента

Обрання американським президентом Дональда Трампа, кризові явища в ЄС, а також втома від України, яка повернулася в Європу – обставини, за яких Києву буде ще складніше шукати собі союзників.

Про це пише німецьке видання "Die Presse".

"З початку української кризи "багато що змінилося, і тому угода в дусі мислення Трампа – відмовитися від підтримки України в обмін на примирення з Росією – звучить досить привабливо для багатьох прагматиків", – йдеться в статті.

Одна з причин такої "втоми", як зазначається в публікації, може полягати в тому, що всередині ЄС немає єдиної думки про продовження санкцій, введених проти Москви у зв'язку з анексією Криму, також там сталося "протверезіння" щодо недостатнього прогресу в мінських домовленостях.

Ще однією причиною можна вважати реформи в Україні. Певні успіхи досягнуті в реформі поліції, створенні антикорупційних інституцій, запровадженні нової схеми регулювання газового ринку і декларацій майна для політиків і високопоставлених держслужбовців, але багато ініціатив залишаються неефективними без санації юстиції, пише Die Presse.

У статті підкреслюється, що насправді в країні йде боротьба між силами інерції і реформаторами, між старими і новими інститутами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram