ГоловнаСвіт

П'ятеро українців потрапили в топ-100 інноваційних лідерів Європи

У рамках проекту New Europe 100 представлені програми, соціальні ініціативи, проекти і технології, корисні для людей в Європі і по всьому світу.

П'ятеро українців потрапили в топ-100 інноваційних лідерів Європи
Фото: ne100.org

П'ятеро українців увійшли до списку New Europe 100 - топ-100 інноваційних лідерів із країн Центральної і Східної Європи.

Про це повідомляють на офіційному сайті проекту New Europe 100.

Учасники NE100 створюють додатки, запускають соціальні ініціативи, впроваджують проекти і технології, корисні для людей в Європі і по всьому світу. Вони діляться творчим підходом як у своїх проектах, так і в регіоні, в якому працюють. До числа фіналістів списку New Europe 100 цього року потрапили програмне забезпечення автономного керування безпілотним автомобілем, компанія з телемедицини, що підтримує жінок під час вагітності, месенджер з анімованою мовою жестів і багато інших.

Фінальну сотню було обрано з числа кандидатур, представлених партнерами проекту та за участі громадськості. Цього року найбільша група фіналістів представляє окремих осіб і групи, що працюють у бізнесі (54%), в громадських організаціях і політиці (29%). Інші категорії включають науку (10%), засоби масової інформації і культуру (7%).

Цьогоріч до списку New Europe 100 увійшли такі представники України (в алфавітному порядку):

- Ярослав Ажнюк, головний виконавчий директор і співзасновник, Petcube;

- Ольга Афанасьєва, виконавчий директор, Українська асоціація венчурного і приватного капіталу;

- Дмитро Дубілет, голова, iGov.org.ua; директор з інформаційних технологій, ПриватБанк;

- Віктор Шабуров, засновник, Looksery;

- Ольга Юркова, співзасновник, www.stopfake.org.

"Сьогодні ми бачимо все більше і більше прикладів успішних та інноваційних проектів, які народилися в Центральній і Східній Європі. Це показник величезного потенціалу нашого регіону, а також того, як нові технології і цифрова економіка стали не просто викликом, а радше винятковою можливістю для видатних учених, амбітних підприємців і творчих діячів", - заявила Марта Послад, голова з громадської політики і зв'язків з урядом, Google Центральна і Східна Європа.

Проект New Europe 100 спрямований на підтримку інноваційної діяльності в Центральній і Східній Європі. Проект реалізується вже третій рік поспіль фондом Res Publica, Google, Міжнародним Вишеградським фондом і Financial Times, у співпраці з багатьма іншими організаціями з країн Центральної та Східної Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram