ГоловнаПолітика

Росія 3 березня передасть Україні 12 в'язнів із території Криму

Це люди, які були засуджені українськими судами.

Росія 3 березня передасть Україні 12 в'язнів із території Криму

3 березня відбудеться передача російською стороною Україні 12 українців, які відбували покарання в пенітенціарних установах на території Криму і були незаконно вивезені на територію РФ, повідомив заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

"Тим часом ми узгодили з ФСВП Росії дату передачі 12 громадян України, які відбували покарання в Криму і були незаконно переміщені з тимчасово окупованої території Криму до Росії", - написав Пєтухов в фейсбуці.

Пєтухов уточнив, що це не політв'язні, а особи, які були засуджені українськими судами, є громадянами України і мають право повернутися на територію України.

"Зараз передача запланована на 3 березня. Ми додатково повідомимо, коли наші громадяни будуть на нашій території", - повідомив заступник міністра юстиції.

Нагадаємо, в січні в Росії заявили, що передадуть Україні 16 в'язнів, які відбувають покарання на території Криму. Дати передачі не повідомляли.

Після окупації Криму в російські в'язниці потрапили більш ніж тисяча українців. Багато засуджених у Росії громадян України хочуть повернутися для відбування покарання на Батьківщині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram