ГоловнаПолітика

Ситник заявив, що Луценко закрив йому доступ до реєстру досудових розслідувань (оновлено)

"Доступ давав ще Шокін. Але за ці дні ми отримали попередження, що доступ припиняється".

Ситник заявив, що Луценко закрив йому доступ до реєстру досудових розслідувань (оновлено)
Фото: 24tv.ua

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що генеральний прокурор Юрій Луценко закрив йому доступ до реєстру досудових розслідувань.

Про це він сказав у інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Протягом останніх кількох днів пан Луценко, наприклад, заблокував доступ директора НАБУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відповідно до статті 17 закону про НАБУ, НАБУ має доступ до всіх баз даних та інформаційних систем державних органів. І ми цей доступ отримали і у ГПУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Це як раз той реєстр, який ведеться ГПУ. Цей доступ давав ще пан Шокін. Але за ці дні ми отримали письмове попередження, що доступ директора і його заступників припиняється. І цей доступ на сьогоднішній день припинено", - заявив Ситник.

За його словами, Генпрокуратура пояснила своє рішення, але воно засноване на "досить вільному трактуванні чинного законодавства".

Оновлення. Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у фейсбуці повідомила, що Ситника відрізали від ЄРДР, тому що він "банально не підписав відповідні папери" і йому не продовжили електронний ключ.

Нагадаємо, на початку грудня Ситник заявив, що НАБУ не знаходить взаєморозуміння з Національним агентством з питань запобігання корупції у питанні надання повного доступу до е-декларацій, що заважає роботі бюро. НАЗК у відповідь заявило, що готове надавати доступ до е-декларацій виключно під час розслідування конкретних кримінальних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram