ГоловнаПолітика

Відставку Гонтаревої зобов'язані підтримати прихильники спецконфіскації, - Соболєв

"Якщо у людей не підніметься рука проголосувати за її відставку, я взагалі не розумію, як цей парламент обрався".

Відставку Гонтаревої зобов'язані підтримати прихильники спецконфіскації, - Соболєв
Фото: Макс Требухов

Участь Валерії Гонтаревої в операціях з відмивання грошей для екс-президента Віктора Януковича переконає депутатів проголосувати за її відставку з посади голови Нацбанку. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Достатньо прочитати всі матеріали про те, як Гонтарева виводила гроші Януковича і компанії, допомагала їм це робити. Я думаю, після цього хто завгодно, хто зараз ратує за спецконфіскацію або щоб покарати тих, хто допомагав режиму Януковича (підтримають відставку Гонтаревої, - ред.). Якщо після цього в людей не підніметься рука проголосувати за її відставку, я взагалі не розумію, як цей парламент обрався. Ці факти, можливо, були відомі, але вони були на окремих сайтах і не були узагальнені. Зараз у рамках того, коли поставили питання про гроші Януковича, стало зрозуміло, що мільярд доларів і 10,7 мільярда гривень були виведені тільки компанією Гонтаревої. Це перейшло всі межі", - заявив нардеп.

Сергій Соболєв підкреслив, що фракція "Батьківщини" в повному складі підтримає відставку голови НБУ.

Нагадаємо, ініціаторами відставки Валерії Гонтаревої виступили лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко і позафракційний депутат Сергій Тарута. Зокрема Тимошенко заявила, що Гонтарева "стояла за всіма маніпуляціями з державними цінними паперами за часів Януковича". Тому Верховна Рада повинна створити тимчасову слідчу комісію для розслідування її діяльності на посаді голови Нацбанку і проголосувати звернення до президента, щоб він виконав свій конституційний обов'язок і звільнив її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram