ГоловнаПолітика

Суд почав розгляд позову Тимошенко до НКРЕКУ

У справі оголошено перерву до 12 серпня

Суд почав розгляд позову Тимошенко до НКРЕКУ
Фото: Макс Требухов

Окружний адмінсуд Києва почав попереднє засідання у справі за позовом Юлії Тимошенко проти Нацкомісії, яка регулює сфери енергетики і комунальних послуг, про законність тарифів на гарячу воду. Про це повідомила прес-служба "Батьківщини".

"Цей суд - це справа народу України проти незаконно встановлених тарифів, і ми вдячні всім громадянам України, які допоможуть домогтися справедливості і встановити чесні та економічно обґрунтовані тарифи", - заявив під час засідання представник позивача, нардеп Іван Крулько.

На попередньому засіданні сторона Тимошенко подала кілька клопотань. Зокрема, суд попросили долучити до справи Кабінет Міністрів України і ПАТ "Укргазвидобування", оскільки тарифи на гарячу воду підвищили саме на підставі рішення уряду про підвищення ціни на газ, який видобуває "Укргазвидобування".

Також було подано клопотання про оголошення перерви в попередньому засіданні для можливості вивчення додаткових матеріалів справи, внесених відповідачем.

Окружний суд задовольнив клопотання позивача та оголосив перерву до 12 серпня.

"Батьківщина" подала два позови до суду, щоб оскаржити підвищення комунальних тарифів. Перший стосується рішення Кабінету Міністрів про скасування т.зв. "соціальних" норм споживання газу та встановлення єдиної ціни на рівні 6879 грн. за тис. куб. м. газу. Другий - оскарження рішення Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг про підвищення тарифів на центральне опалення і гаряче водопостачання.

Попереднє засідання за позовом до Кабміну відбудеться 27 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram