ГоловнаПолітика

Волонтери вимагають очистити флот від сепаратистів і саботажників

Завтра представники найбільших організацій підуть до Адміністрації президента.

Волонтери вимагають очистити флот від сепаратистів і саботажників
Фото: EPA/UPG

Представники найбільших волонтерських організацій у п'ятницю, 12 лютого, о 14:30 передадуть в Адміністрацію президента (вул. Шовковична, 12) відкриті листи-звернення головному військовому прокурору, президенту України, міністру оборони і голові СБУ з вимогою провести офіційне розслідування злочинної діяльності керівного складу Військово-морських сил.

У зв'язку з низкою скандалів, пов'язаних з керівництвом ВМС, а також масовими скаргами моряків на порушення у їхньому забезпеченні, відсутність реформ у ВМС, порушення прав військовослужбовців, недбале ставлення до рядових бійців з боку вищого керівництва ВМС, волонтери вимагають проведення відкритих службових перевірок та відсторонення вищих осіб ВМС від обійманих посад під час перевірок.

До Адміністрації президента прийдуть засновник "Повернись живим" Віталій Дейнега, волонтер Роман Синіцин, Юлія Гончарова з "Народного тилу", координатор проектів у "Народному проекті" Максим Рябоконь, волонтер CombatUA Ігор Федірко, волонтер "Українського мілітаристського порталу" Тарас Чмут, Наталя Зейналова з Ради волонтерів Міноборони.

Докладніше про ситуацію на флоті можна прочитати у статті волонтера Ольги Решетілової "Брюссельський «сюрприз», або Чому командуванню ВМС не подобається реформа, запропонована НАТО".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram