ГоловнаПолітика

Конкурс на посаду антикорупційного прокурора оскаржили в суді

Роботу органів боротьби з корупцією можуть заблокувати

Конкурс на посаду антикорупційного прокурора оскаржили в суді
Заседание комиссии по отбору антикоррупционного прокурора

У середу в Окружному адміністративному суді Києва відбудеться розгляд скарги одного з відхилених кандидатів на посаду керівника Антикорупційної прокуратури, співробітника Генпрокуратури Миколи Стоцького на рішення конкурсної комісії.

Як повідомляє організація "Центр протидії корупції", представник якої був членом конкурсної комісії, у разі рішення суду на користь позивача конкурс проведуть заново.

Стоцький оскаржує всі рішення конкурсної комісії, а не тільки ті, що стосуються його кандидатури.

"Сьогодні суд може фактично заблокувати роботу Антикорупційної прокуратури, а значить - і Національного антикорупційного бюро України ще на кілька місяців", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко на зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом говорив, що з призначенням антикорупційного прокурора України завершилося створення ефективного механізму боротьби з корупцією. Байден неодноразово заявляв, що корупція - ракова пухлина України.

Антикорупційна прокуратура повинна працювати спільно з Національним антикорупційним бюро. Разом вони покликані боротися з корупцією у вищих ешелонах влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram