ГоловнаПолітика

ЦВК виключила повторний зрив виборів у Маріуполі і Красноармійську

Комісія замовила бюлетені у поліграфкомбінату "Україна".

ЦВК виключила повторний зрив виборів у Маріуполі і Красноармійську
Глава ЦИК Михаил Охендовский
Фото: Сергей Нужненко

Бюлетені на місцеві вибори у Маріуполі і Красноармійську друкуватиме поліграфкомбінат "Україна", щоб уникнути повторного зриву голосування. Про це на брифінгу в четвер заявив голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський.

"ЦВК сьогодні планує затвердити тексти виборчих бюлетенів. Після затвердження вони будуть передані для друку на державне підприємство "Поліграфкомбінат "Україна". Необхідний договір з цим підприємством ми вже уклали. Сьогодні ми також отримали кандидатури від парламентських фракцій до складу контрольної комісії, яка буде спостерігати за друком виборчих бюлетенів на цьому поліграфічному підприємстві", - розповів голова ЦВК.

Наступного тижня планується відвантаження виборчих бюлетенів у Красноармійськ та Маріуполь. Вони перебуватимуть під постійною охороною Національної поліції і Служби безпеки України. Передавати їх будуть співробітники ЦВК безпосередньо членам дільничних виборчих комісій.

"Можливості зриву виборів у Маріуполі і Красноармійську 29 листопада точно не буде", - запевнив Охендовський.

Він підкреслив, що якщо проголосує хоча б одна дільниця, вибори можна буде визнавати такими, що відбулися.

Нагадаємо, 25 жовтня вибори в Маріуполі і Красноармійську не відбулися через те, що міські виборчі комісії не забезпечили передачу дільничним комісіям виборчих бюлетенів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram