ГоловнаПолітика

Суд дозволив другий тур у Павлограді

Роз'яснення ЦВК визнали протиправним.

Суд дозволив другий тур у Павлограді
Евгений Терехов
Фото: volynnews.com

Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанову Центральної виборчої комісії з роз'ясненнями про підстави оголошення територіальними виборчими комісіями другого туру виборів мерів. Ця постанова стала приводом для скасування другого туру виборів мера Павлограда. Однак після скандалу місцевий виборчком вирішив усе ж провести другий тур у місті.

У четвер судді задовольнили в повному обсязі позов кандидата в мери Павлограда (Дніпропетровська область) від партії "Українське об'єднання патріотів" ("УКРОП") Євгена Терехова, відомого також як Джексон.

"Колегія суддів дійшла висновку про протиправність оскарженої постанови", - сказано в рішенні суду.

Суд зазначив, що Павлоград присутній у списку міст, вибори у яких можна проводити у два тури, оскільки в ньому кількість виборців перевищує 90 тис.

Цю інформацію оприлюднили на офіційному сайті ЦВК і газета "Голос України" за 1 вересня.

Тож суд визнав протиправною та скасував постанову ЦВК №515 від 27 жовтня, згідно з якою Центрвиборчком зобов'язав тервиборчкоми приймати рішення про встановлення переможця або проведення другого туру виборів мерів на підставі зазначеної в складеному протоколі про підсумки голосування кількості виборців, включених до списків на дільницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram