ГоловнаПолітика

США виділили $2 млн на підтримку роботи Сакварелідзе в ГПУ

Америка захистила заступника генпрокурора від атаки начальства.

США виділили $2 млн на підтримку роботи Сакварелідзе в ГПУ
Давид Сакварелидзе
Фото: Макс Требухов

США висловили рішучу підтримку заступнику генпрокурора Давиду Сакварелідзе на тлі атаки на нього з боку начальства.

Як повідомляється на сайті посольства США, 10 серпня Штати підписали із Сакварелідзе Спільний план дій, згідно з яким нададуть 2 млн доларів технічної допомоги на підтримку реформи, боротьбу з корупцією та зміцнення потенціалу Генеральної прокуратури України.

"Ми рішуче підтримуємо тих, хто працює, щоб здійснити ці реформи, які наблизять Україну до сучасного, демократичного, європейського майбутнього, до якого прагне і яке заслуговує український народ", - сказано в повідомленні.

Це другий за два дні прес-реліз посольства США на підтримку Сакварелідзе. Вчора Америка випустила спеціальний коментар у зв'язку із звинуваченнями, яких зазнав Сакварелідзе з боку свого начальства. В.о. генпрокурора Юрій Севрук заявив, що Сакварелідзе допустив порушення при розробці тестів для прокурорів, а самі тести нібито низької якості.

У відповідь посольство США повідомило, що Америка разом з іншими міжнародними донорами профінансували розробку тестів на 200 тис доларів. "Тести складені чесно і відповідають міжнародним стандартам", - підкреслювалося в прес-релізі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram