ГоловнаПолітика

На виборах мера Києва у другому турі зустрінуться Кличко і Береза, - опитування

Соціологи пророкують столиці два тури

На виборах мера Києва у другому турі зустрінуться Кличко і Береза, - опитування
Фото: kiev.klichko.org

Хоча Віталій Кличко є лідером рейтингу, його перевагу перед іншими потенційними учасниками виборів мера Києва не можна назвати абсолютною. Серед киян, які визначилися з участю у виборах, за чинного мера віддадуть свої голоси 25,8% респондентів. Соціологи відзначають зниження рейтингу Віталія Кличка за сам перебування на посаді мера вдвічі.

Другий за популярністю претендент на посаду столичного міського голови – народний депутат Борислав Береза. За нього проголосували б 10,5% всіх опитаних.

За лідера столичної «Батьківщини» Володимира Бондаренка – 9,0%, за представника «Свободи» Юрія Левченка – 8,1%. 18% опитаних не визначилися з вибором, 13,7% не мають наміру брати участі у виборах.

Соціологи відзначають, що рейтинг Віталія Кличка за рік перебування на посаді мера зменшився удвічі. Вони також звертають увагу на запит у столиці на чесність, професіоналізм та рішучість в роботі мера.

Опитування було проведене в рамках проекту "Перезавантаження - Відкрита влада" з 9 по 14 липня у Києві методом індивідуального інтерв'ю по місцю проживання респондента. Вибірка складає 1208 респондентів і представляє доросле населення Києва у віці від 18 років.

Нагадаємо, 25 жовтня цього року в Україні відбудуться місцеві вибори, у тому числі міського голови Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram