ГоловнаПолітика

Порошенко підключив волонтерів до боротьби з контрабандою на Донбасі

Президент пообіцяв активістам повне сприяння

Порошенко підключив волонтерів до боротьби з контрабандою на Донбасі

Президент Петро Порошенко запросив волонтерів разом боротися з контрабандою і корупцією на лінії розмежування на Донбасі.

На нараді, яка відбулася в Адміністрації президента, глава держави детально обговорив з волонтерами та представниками органів влади та силових структур спільні дії щодо встановлення правопорядку на кордоні на Сході. У нараді взяли участь волонтери Юрій Бірюков, Георгій Тука, Павло Кашчук, Наталія Воронкова та Роман Доник.

"Ви маєте мою стовідсоткову довіру", - запевнив волонтерів президент і відзначив існування з ними "прямого відкритого каналу зв'язку".

Волонтер Георгій Тука зазначив: "На відміну від багатьох присутніх, у нас немає корпоративної етики. Для нас не існує поняття "свій-чужий". Ми маємо інформацію, що в цій протиправній діяльності задіяні і військовослужбовці, і прикордонники, і співробітники МВС, і співробітники СБУ. Ми будемо вимагати покарання всіх без винятку".

"Саме для цього це робиться на найвищому рівні. Я розраховую на нашу ефективну взаємодію", - відповів на це президент.

Георгій Тука відзначив необхідність посилити контроль за гуманітарною допомогою, оскільки під її виглядом часто переміщують щось інше.

Наталія Воронкова привернула увагу учасників наради до проблеми евакуації людей з так званих умовно окупованих територій. За її словами, люди не поінформовані про можливість евакуації.

Нагадаємо, першу зустріч з волонтерами Георгієм Тукою, Романом Донікою та Павлом Кащуком Порошенко провів три дні тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram