ГоловнаПолітика

Кабмін усунув з посади гендиректора КРРТ

Уряд запідозрив Півнюка в пособництві терористам

Кабмін усунув з посади гендиректора КРРТ
Фото: http://mediasat.info

Кабмін усунув з посади гендиректора Концерну РРТ Олександра Півнюка.

Про це повідомив у фейсбуку міністр інформаційної політики Юрій Стець.

"Це саме та людина, яка, як на мене, саботує відновлення трансляції українських телеканалів і радіостанцій на сході. Він, а також його підлеглі сприяють поширенню телесигналу російських телеканалів і телеканалів так званих ЛНР, ДНР на тимчасово окупованих територіях. Так це чи ні, дізнаємося найближчими днями від компетентних органів", - заявив Стець.

За його словами, Кабмін вирішив створити внутрішню комісію для перевірки дій Півнюка. Паралельно уряд звернеться до силових органів для порушення кримінальної справи за фактом пособництва терористам.

Нагадаємо, звинувачення на адресу Півнюка з'явилися ще влітку. Нинішній депутат Ради Дмитро Тимчук писав, що профспілкова організації Концерну РРТ передала його групі "ІО" документи про співпрацю Півнюка із сепаратистами. Профспілка РРТ заявила, що Півнюк навмисне "здав" терористам "ДНР" та "ЛНР" 6 телерадіопередавальних центрів, після чого українські телеканали було замінено на російські.

Півнюка було призначено на посаду гендиректора концерну РРТ 24 квітня 2014 року. Раніше він обіймав посаду заступника директора з розвитку мережі телеканалу ТВі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram