ГоловнаПолітика

Кириленко запропонував замінити пам'ятник Щорсу в Києві на Петлюру

Віце-прем'єр нагадав, хто боровся за свободу України після розпаду Російської імперії

Кириленко запропонував замінити пам'ятник Щорсу в Києві на Петлюру
Фото: styknews.info

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко вважає, що замість пам'ятника Миколі Щорсу на бульварі Шевченка в Києві має стояти пам'ятник Симону Петлюрі.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня. Україна".

"Саме в цьому місці столиці починається вулиця Симона Петлюри. Вона йде від пам'ятника Щорсу до залізничного вокзалу. Чи символізує Щорс боротьбу українців за свободу в період 1917-1921 років? Знаєте, все ж таку боротьбу більше символізують Грушевський, Винниченко, Петлюра, багато інших. Якщо ці мої слова стануть приводом до дискусії в демократично обраній Київраді і, можливо, буде прийнято рішення про встановлення пам'ятника Петлюрі, - то мої слова досягнуть результату. Хоча це не заклик "іти й ламати", - сказав він.

Пам'ятник Щорсу, встановлений 1954 року, є пам'яткою монументального мистецтва і включений у Держреєстр пам'яток нерухомості України.

Фото: kudago.com

Наприкінці 19 століття - на початку 20 століття на місці Щорса стояв пам'ятник Олексієві Бобринському, організатору побудови залізниці в Києві.

Нагадаємо, Щорс командував Червоною армією в Україні під час радянсько-української війни 1917-1921 років. Симон Петлюра у цей самий час очолював армію УНР, а згодом і саму республіку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram