ГоловнаПолітика

Адвокат застеріг російських тюремників від примусового годування Савченко

З'явилася інформація про переведення льотчиці в інший СІЗО

Адвокат застеріг російських тюремників від примусового годування Савченко

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін застеріг Федеральну службу виконання покарань РФ від примусового годування його підзахисної, яка голодує вже 36 днів.

Про це він заявив у твіттері у зв'язку з появою інформації про переведення Савченко з московського СІЗО №6 у спецблок ізолятора "Матроська Тиша". Фейгін зазначив, що дізнався про це з замітки на Lifenews і поки що не може підтвердити її.

"Якщо це так (чому ми дізнаємося зі ЗМІ?), то це дуже погано. Надія заявила, що буде розцінювати примусове годування як тортури. Причому вона спеціально сказала мені, що порве зонд. Будемо наполягати на терміновому побаченні з підзахисною і попереджаємо ФСВП про серйозні наслідки примусового годування", - повідомив Фейгін.

Він додав, що в понеділок у Москві буде сестра Надії Савченко, яка спробує переконати її припинити голодування.

Оновлення. "Интерфакс" зв'язався з представником московського управління ФСВП Сергієм Циганковим, який спростував чутки про переведення Савченко. "Інформація про переведення Савченко в інший слідчий ізолятор не відповідає дійсності. Вона продовжує перебувати під вартою в СІЗО-6 міста Москви", - сказав він.

Нагадаємо, що депутатку Верховної Ради Надію Савченко утримують за ґратами в Росії за підозрою в причетності до вбивства двох російських журналістів на території Донбасу.

З 13 грудня 2014 року вона голодує на знак протесту проти незаконного утримання під вартою і ненадання їй медичної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram