ГоловнаПолітика

Волонтер: МОЗ п'ять місяців не звертало уваги на забезпечення армії ліками

Аптечки для бійців мусили збирати добровольці

Волонтер: МОЗ п'ять місяців не звертало уваги на забезпечення армії ліками
Глава Минздрава Мусий.
Фото: www.dyvys.in

Волонтери, які допомагають армії на Донбасі, підтримують рішення Кабміну про усунення з посади міністра охорони здоров'я Олега Мусія.

Про це заявила волонтер Олена Масоріна, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

"За інформацією прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, тільки 25% держзакупівель ліків було проведено. Чи це професійна недбалість, чи як це пояснити, я не знаю. Але це призводить до важких наслідків, оскільки найбільша смертність на фронті саме від втрати крові. Враховуючи те, що частини можуть перебувати в оточенні, не вистачає реанімобілів у зоні АТО, надання самому собі медичної допомоги часто рятує життя", - сказала вона.

За її словами, її волонтерська організація та інші відправляли бійцям індивідуальні аптечки з протишоковими, знеболювальними препаратами та іншими засобами першої допомоги. Водночас держава в особі МОЗ п'ять місяців не звертала на це увагу.

"Як людина, яка регулярно буває в зоні АТО, можу заявити, що цими засобами не забезпечені ні регулярні війська, ні добровольчі батальйони, ні прикордонники, ні СБУ. Забезпечуються вони медикаментами лише силами волонтерів. Чому така ситуація складається і хто винен? Мабуть, міністерство охорони здоров'я", - сказала Масоріна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram