ГоловнаПолітика

"Опозиційний блок" розраховує на голоси півдня і сходу України

Вілкул заявив про велику підтримку партії у промислових регіонах

"Опозиційний блок" розраховує на голоси півдня і сходу України

Партія "Опозиційний блок" розраховує на підтримку жителів південних і східних регіонів на позачергових виборах депутатів Верховної Ради.

"Опозиційний блок" іде до Верховної Ради захищати інтереси жителів всієї України, але насамперед жителів промислових регіонів, тих, з кого сьогодні роблять людей другого сорту, і тих, голос яких сьогодні практично не чують у Верховній Раді", - сказав сьогодні один із лідерів виборчого списку партії Олександр Вілкул, пише Ukranews.

Вілкул не прогнозував, який відсоток отримає його партія на виборах, оскільки її створили нещодавно, але запевнив, що "Опозиційний блок" має достатньо велику підтримку на півдні і сході. "На сьогоднішній момент у нас підтримка в промислових регіонах (Харкові, Запоріжжі, Дніпропетровську, Херсоні, Одесі) до 30-40%", - сказав він.

Водночас, сам Вілкул та його політична сила вважають, що вибори в умовах воєнних дій не актуальні для держави, а дату їх проведення спеціально підібрано, щоб перешкодити волевиявленню жителів південних і східних регіонів. "Для того щоб зберегти Україну єдиною, і йде на вибори "Опозиційний блок"... Щоб голос мільйонів жителів промислових регіонів почули", - зазначив при цьому Вілкул.

За його словами, "Опозиційний блок" у разі проходження в Раду добиватиметься децентралізації влади, бюджетної самостійності регіонів і надання областям права на визначення гуманітарної політики. Також партія вважає своєю місією порятунок країни від економічної катастрофи і виступає за підвищення заробітної плати і пенсій пропорційно до підвищення цін на продукти харчування і медикаменти.

Як повідомляло агентство, до першої п'ятірки списку "Опозиційного блоку" входять екс-віце-прем'єр Юрій Бойко, Вілкул, екс-голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, президент Всеукраїнського єврейського конгресу, глава партії ВО "Центр" Вадим Рабинович і голова виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram