ГоловнаПолітика

Турчинов хоче позбавити зарплати депутатів, що побували з візитом у Держдумі

Спікер вважає групу "За мир і стабільність" зрадниками

Турчинов хоче позбавити зарплати депутатів, що побували з візитом у Держдумі
Фото: Макс Левин

Депутатам Верховної Ради, які побували в Держдумі з візитом 17 вересня, можуть заборонити брати участь у засіданнях парламенту.

З такою ініціативою виступив спікер парламенту Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба парламенту.

"17 вересня 2014 року група народних депутатів України - членів депутатської групи "За мир і стабільність" - зустрілися зі спікером Держдуми РФ Сергієм Наришкіним та взяли участь у її засіданні, де продемонстрували свою колективну позицію, яка фактично зводилася до підтримки нинішньої російської влади, що розв'язала і продовжує агресію проти України", - сказано в проекті постанови, яку вніс Турчинов.

Якщо цю постанову ухвалять, більшості депутатів "За мир і стабільність" заборонять брати участь у пленарних засіданнях Ради, їх також позбавлять зарплати.

Крім того, в повідомленні наголошується, що Турчинов поскаржився на них у Генпрокуратурі, МВС і СБУ, попросивши правоохоронні органи дати оцінку діям цих депутатів.

Нагадаємо, що до Москви їздили Володимир Олійник, Владислав Лук'янов, Таїсія Повалій, Олександр Голуб та інші. Загалом до списку входять 24 парламентарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram