ГоловнаПолітика

Батальйон "Айдар" порушував права людини, - Amnesty International

Правозахисники закликають розслідувати діяльність "Айдару" на сході

Батальйон "Айдар" порушував права людини, - Amnesty International

Генеральний секретар міжнародної правозахисної організації Amnesty International Саліл Шетті закликає українську владу розслідувати порушення прав людини бійцями батальйону територіальної оборони "Айдар" на сході України.

Про це він сказав на брифінгу в Києві в понеділок, інформують "Українські новини".

Шетті заявив, що порушення міжнародного гуманітарного права в зоні АТО відбуваються як з боку сепаратистів, так і з боку українських батальйонів. За його словами, організація вже впродовж багатьох місяців отримує докази про такі порушення.

"Важливо, щоб українська влада негайно провела розслідування з приводу всіх подібних звинувачень в порушенні гуманітарного права", - сказав Шетті.

Він підкреслив, що організація отримала інформацію про десятки таких порушень з боку добровольчого батальйону "Айдар". Згідно із заявою, представники батальйону скоювали викрадення, незаконні затримання, пограбування, вимагання, поводилися жорстоко і, можливо, проводили страти.

"Якщо порушення законів війни на сході з боку проукраїнських сил залишаться безкарними, українська влада зрадить очікування учасників Євромайдану щодо верховенства права, поваги до прав людини і реформи силових підрозділів", - додав Шетті.

Він вважає, що відсутність справедливості не дозволить новій владі здобути довіру на сході України серед людей.

Нагадаємо, в п'ятницю, 5 вересня, Україна підписала перемир'я з ДНР і ЛНР, однак терористичні організації не припиняють обстрілів українських позицій. ОБСЄ визнала порушення перемир'я тільки в понеділок, 8 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram