ГоловнаПолітика

У Раду проходять шість партій, - GfK Ukraine

При цьому за опитуванням КМІС лише три партії подолають виборчий бар'єр

У Раду проходять шість партій, - GfK Ukraine
Фото: newsfiber.com

Шість політичних партій долають п'ятипроцентний бар'єр і проходять у Верховну Раду за опитуванням компанії GfK Ukraine.

Як інформує Інтерфакс-Україна, під час презентації дослідження на прес-конференції у четвер в Києві заступник директора компанії Гліб Вишлінський розповів, що 16% виборців готові проголосувати на парламентських виборах за "Солідарність", 14% - за "Радикальну партію", 13% - за "Батьківщину", але за умови присутності в першій п'ятірці лідера партії Юлії Тимошенко і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

7% українців готові віддати свої голоси за "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка, 6% - за партію "УДАР" Віталія Кличка, якщо вона піде на вибори окремо, 6% - за "Сильну Україну" Сергія Тігіпка.

Решта партій набирають недостатнє для проходження в парламент кількість голосів. Так, 4% голосів виборців отримає ВО "Свобода", 3% - Комуністична партія України, 3% - партія "Правий сектор", 2% респондентів готові проголосувати за Партію регіонів, лідерами якої в опитуванні вказано Ріната Ахметова та Михайла Добкіна, 1% - за об'єднання "Самопоміч", лідером якого є мер Львова Андрій Садовий, і 1% - за Партію розвитку України (Юрій Мірошниченко).

2% опитаних мають намір проголосувати за інші політичні сили, а 22% не змогли відповісти на відповідне питання.

У майбутніх парламентських виборах, згідно з опитуванням, планують взяти участь майже 76% опитаних (1517 з 2000 осіб).

Опитування проводилося з 14 по 25 серпня 2014 року. Опитано 2000 чоловік у всіх областях. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилося на територіях, які контролюються Україною, а також у Макіївці Донецької області. Максимальний розмір похибки - 2,2%.

Нагадаємо, напередодні Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) оприлюднив результати свого опитування, згідно з яким тільки три політичні сили наберуть більш як 5% голосів виборців - "Блок Петра Порошенка", "Радикальна партія" і "Громадянська позиція".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram