ГоловнаПолітика

У бою за Іловайськ загинув командир батальйону "Херсон" і боєць, - МВС

Руслан Сторчеус, юрист і педагог, був на Майдані з перших днів

У понеділок, 25 серпня, в бою за визволення міста Іловайськ Донецької області загинули командир спецбатальйону "Херсон" Руслан Сторчеус і боєць Олег Пєшков. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Руслан Сторчеус, юрист і педагог, був на Майдані з перших днів і до перемоги, а вже у травні 2014 року записався добровольцем у підрозділ УМВС України в Херсонській області. Коли над країною нависла загроза іноземної інтервенції, Руслан очолив батальйон спеціального призначення МВС "Херсон", який зібрав патріотів Херсонщини. Під його керівництвом пішов на фронт боєць Олег Пєшков", - йдеться в повідомленні.

Фото: МВС

У прес-службі зазначили, що Сторчеусу було 35 років, у нього залишилися сиротами троє дітей. Пєшкову було 43 роки.

Фото: МВС

"Бійці батальйону "Херсон" віддали свої життя, захищаючи свободу, захищаючи батьківщину, захищаючи майбутнє України та її дітей. Руслан Сторчеус і Олег Пєшков будуть представлені до державних нагород посмертно. Ми схиляємо голови перед подвигом наших соратників і висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким загиблих. Герої не вмирають!", - йдеться у повідомленні МВС України.

Нагадаємо, батальйон "Дніпро-1" заявляє про оточення батальйонів "Донбас", "Кривбас", "Миротворець", "Івано-Франківськ", "Волинь" і "Дніпро-1" в зоні проведення антитерористичної операції біля Іловайська Донецької області.

Як повідомив кореспондент LB.ua, в Іловайську почався бій - прямий вогневий контакт. За його словами, серед втрат вчора - комбат батальйону МВС "Світязь".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram