ГоловнаПолітика

Льотчиця Савченко: я воліла б смерть в Україні, ніж життя в Росії

Українська військова не виключає, що їй може загрожувати страта

Викрадена Росією українська льотчиця Надія Савченко заявила, що не боїться померти.

Про це вона сказала в інтерв'ю LifeNews, яке доступне на YouTube-каналі цього російського видання.

"Як сказав колись один генерал з армії Степана Бандери: "Якщо моя смерть потрібна Україні, то я готовий померти. Не боюсь. Боюся нашкодити своїм життям або своєю смертю своєму народу". Мені не страшно померти, це свідомий вибір, і мені взагалі було б простіше померти в Україні, ніж жити в Росії. Можливо, мене показово вб'ють. Можливо, мене посадять. Можливо, обміняють, зроблять всепрощення російське. У моїй ситуації вибору мало. Головне, щоб закінчилося в Україні все мирно", - заявила вона.

При цьому вона відкинула звинувачення, пред'явлені їй російським слідством, у пособництві в убивстві російських журналістів. "Те, що мене звинувачують у вбивстві російських журналістів - узагалі-то, я такого ніколи не зробила б, ніколи не стріляла б у беззбройного. І те, що намагаються подати як убивство російських журналістів, це радше загибель", - сказала Савченко.

Нагадаємо, бойовики схопили Савченко в червні. У вівторок, 8 липня, з'явилася інформація про те, що льотчиця перебуває в СІЗО Воронежа. Їй пред'явили звинувачення в пособництві в убивстві російських журналістів.

Кореспондент ВГТРК Ігор Корнелюк і звукорежисер Антон Волошин, про яких йдеться, потрапили під мінометний обстріл у районі селища Металіст неподалік від Луганська 17 червня. У підсумку Корнелюк отримав тяжкі поранення і згодом помер у лікарні. Волошин спочатку значився зниклим безвісти, але потім стало відомо, що він також загинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram