ГоловнаПолітика

Кримських татар оштрафували на тисячу рублів за зустріч Джемілєва, - Чубаров

Оштрафовано близько 100 осіб

Кримських татар оштрафували на тисячу рублів за зустріч Джемілєва, - Чубаров
Акция протеста против запрета на въезд в Крым Мустафе Джемилеву (архив)
Фото: Aslan OMER KIRIMLI

Кримські татари, які зустрічали 3 травня національного лідера Мустафу Джемілєва на адміністративному кордоні між Кримом і материковою Україною, тепер повинні виплатити великі штрафи, сума яких сягнула мільйона рублів. Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляють"Крым.реалии".

"На сьогодні вже близько 100 осіб, які зустрічали Мустафу Джемілєва 3 травня на адміністративному кордоні між Кримом і материковою Україною, притягнуто до судової відповідальності і вони зобов'язані виплатити близько мільйона рублів", - сказав він.

Чубаров зазначив, що зараз у Криму спостерігається посилення репресій з боку Російської Федерації, які набувають нових форм.

"У Криму поглиблюються загрозливі явища: викрадення журналістів, активістів, а також вбивства людей. Указ про реабілітацію кримськотатарського народу є простою декларацією. Насправді ми спостерігаємо постійне обмеження прав кримських татар", - сказав він.

Нагадаємо, 3 травня Мустафу Джемілєва не пустили в Крим. У зв'язку з цим кримські татари провели акцію протесту на "кордоні" в Армянську.

Пізніше "прокурор" Криму Наталія Поклонська зачитала голові Меджлісу Рефату Чубарову попередження про "недопущення ведення екстремістської діяльності" та попередила, що в разі непокори Меджліс буде ліквідовано і його діяльність заборонять. Після цього щодо учасників акції протесту відбулися суди, за результатами яких людям виписали штрафи.

5 липня Рефата Чубарова, який повертався з виїзного засідання Меджлісу в Херсонській області, не пропустили до Криму. У пункті пропуску "Чонгар" Поклонська зачитала йому попередження про "екстремістську діяльність".

Також голові Меджлісу вручили повідомлення про заборону в'їзду в Криму строком на п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram