ГоловнаПолітика

Меркель: зараз ЄС не вважає необхідним вводити санкції проти Росії

Канцлер Німеччини закликала Москву вжити заходів проти сепаратистів на сході України

Меркель: зараз ЄС не вважає необхідним вводити санкції проти Росії
Фото: EPA/UPG

Незважаючи на напружену ситуацію на сході України, зараз Євросоюз не вважає необхідним вводити санкції проти Росії, однак не виключає, що така необхідність може виникнути.

Про це заявила канцлер Німеччини Анґела Меркель в Брюсселі 27 травня після неформального саміту Євросоюзу, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Меркель закликала Росію вжити заходів проти проросійськи налаштованих сепаратистів на сході України. За її словами, якщо Москва припинить їх постачання через спільний кордон, то це запобіжить подальшому розширенню сепаратистського руху.

На думку Меркель, Росія безумовно сприяла дестабілізації ситуації на сході України.

На питання про те, чи закінчилася українська криза з виборами нового президента, канцлер відповіла негативно. Вона підкреслила, що на тлі сформованої ситуації в східній Україні не виключено, що Євросоюз повернеться до теми санкцій. За словами Меркель, економічні санкції проти Росії розглядатимуться, якщо Москва продовжить дестабілізувати східну Україну.

Нагадаємо, раніше єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер заявив, що європейські санкції щодо Росії не торкнуться "Газпрому". Пізніше глава Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв висловив упевненість, що Євросоюз не буде вводити секторальні санкції щодо економіки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram